Web hosting

az Ön weboldala elérhető az interneten

A web hosting azt a szolgáltatást takarja, aminek a segítségével az Ön weboldala elérhető az interneten. Nagyon leegyszerűsítve ez egy számítógépet jelent, ami folyamatosan működik és állandó internetkapcsolattal rendelkezik.

A valóságban ez természetesen nem ilyen egyszerű. Azok a „számítógépek” valójában szerverek, amik sok esetben már ránézésre sem hasonlítanak az otthoni eszközökre. És ennek nem csak formatervezési oka van. A szerver termekben előszeretettel alkalmaznak úgynevezett rack szekrényeket, amikbe speciálisan, ilyen helyekre tervezett eszközök kerülhetnek. Ezek lehetnek szerverek, különböző hálózati eszközök, szünetmentes tápegységek. Ennek a rendszernek az előnye az átláthatóság, egységnyi helyre több eszközt lehet elhelyezni, valamint az egységes kialakításnak köszönhetően a hűtésük is könnyebb.

Server_Rack_2 copy

folyamatos működés

A 24/7-es folyamatos működés természetesen alap elvárás az ilyen szolgáltatásoknál, hiszen egy bolttal ellentétben nem tudjuk behatárolni azt, hogy mikor érkezik látogató egy weboldalra, így ez non-stop működést feltételez. Ez jelentős többlet terhelést jelent a hardver eszközök számára és bizony az otthoni használatra tervezett számítógépek az ilyen működést nem is bírnák hosszú ideig hiba nélkül. Ezért alap elvárás a hosting szolgáltatások esetében, hogy csak a folyamatos üzemre tervezett hardverek jöhetnek szóba az eszközbeszerzések során.

sávszélesség

Ha már rendelkezésünkre áll egy megfelelő szerver, akkor már csak a tartalmat kell valahogy eljuttatni az érdeklődőkhöz. Ez lenne az internet, de természetesen ebből sem elég az otthoni. Magán felhasználóknak általában változni szokott a szolgáltató által kiosztott IP címük, de ezt még szoftveresen át lehetne hidalni, a nagyobb problémát az jelenti, hogy a szolgáltatás folyamatossága nem garantált, valamint a sávszélesség is elég könnyen elfogy magasabb egyidejű látogatószám esetén. A profi üzemeltetők ezt a problémát egyrészt redundáns internet eléréssel tudják áthidalni, másrészt az otthoni sávszélességnél jóval komolyabb sebességre képes gerinchálózathoz csatlakoznak.

Az egész rendszer zavartalan működését emellett olyan tényezők is befolyásolják, hogy folyamatos az áramellátás teljes áramszünet esetén is, a szerverekhez, hálózati és áramellátó berendezésekhez csak az arra jogosultak férhetnek hozzá, valamint természetesen a szervereken lévő adatok bizalmasként kezelése is elengedhetetlen.

szeretjük az elégedett ügyfeleket

elégedettségÉs csak ezek után jönnek a szoftveres beállítások, az optimalizációk, hogy minden a lehető legjobban működjön, valamint a személyre szabott egyedi megoldások.

Ahogy minden szakmának ennek is megvan a maga szépsége és nehézsége, de mi azért csináljuk, mert képesek vagyunk egy-egy nehéz feladatban a kihívást látni és szeretjük az elégedett ügyfeleket.

Az oldal alján, vagy a fenti legördülő menüben a leggyakoribb sztenderd vagy specializált hosting szolgáltatásaink között tud válogatni, de természetesen azokkal nem érnek véget a lehetőségeink. Szakembereink segítségével gyakorlatilag bármilyen online szolgáltatást képesek vagyunk nyújtani. Ha önnek is egyedi megoldásra van szüksége keressen meg minket és mi segítünk.