Server elhelyezés

Deephost server elhelyezésA szerver vásárlás, majd a szerver telepítés az első két lépés. Ezután induló kisvállalkozások esetén még belefér, hogy a friss szerzemény az iroda sarkában kap helyet. Sok feladatot amúgy is a belső hálózaton old meg és ha elenyésző a távoli hozzáférési igény, akkor az internet hozzáférés sem jelenthet problémát.

Amikor azonban bővül a cég és egyre nagyobb az email forgalom, esetleg többen távolról is hozzá akarnak férni a szerverhez, hamar elfogy a sávszélesség. Arról nem is beszélve, hogy a hazai cégeknél a legritkább esetben van redundáns internetkapcsolat, márpedig a hazai viszonyok ismeretében egy közeli építkezésen történt kábelelvágás vagy egy nagyobb eső nemritkán több napos internethiányt is eredményezhet megbénítva ezzel a cég online életét. És ilyen esetben, mivel a levelező szerver is a szerveren fut (esetleg a weboldal is), az egész cég elérhetetlen online és a levelek a netkapcsolat helyreállítása után is csak akkor érkeznek meg, ha a küldő oldali szerver sokszor újrapróbálkozik. Egyéb esetben elbukott megrendelések és bosszús ügyfelek lesznek az eredmény. És mindez ugyanúgy előfordulhat egy szimpla áramszünet esetén is, hiszen ha előrelátóan kerül is egy kis szünetmentes a szerver mellé, azok kapacitása általában arra elég, hogy lefusson a szakszerű leállítás, megelőzve az adatvesztést.

Az ilyen problémák kiküszöbölésére ajánljuk, hogy szerverét egy speciálisan kialakított szerverparkban helyezze el. Minden egyes eszköz dedikált, előre meghatározott sávszélességet kap, ami több forrásból érkezik, így ha az egyik kiesik, a többin még mindig zavartalan az adatforgalom. Az áramellátás szintén többszörösen biztosított, a többfelől érkező kábelek mellett egy esetleges teljes áramszünet esetén szünetmentes tápegységek biztosítják az energiát addig, amíg a dízel aggregátor beindul és akár napokig táplálja az összes kiszolgálót.

Az elhelyezni kívánt hardver és a várható forgalom ismeretében személyre szabott ajánlatért keressen minket az oldal alján található elérhetőségeinken.